Jelatin Nedir?
Jelatin; sığır, domuz, balık ve kümes hayvanlarının deri ve/veya kemiklerinden hidroliz yoluyla elde edilen saf bir proteindir.
Jelatin helal midir?
SelJel Türkiye'de İslami koşullara göre kesilmiş sığır derilerinden üretildiği için %100 helaldir.
Jelatin ürünün içeriğinde neler var?
Enerji ve Besin Öğeleri | 100g |
Enerji, kJ/kcal | 1494 / 357 |
Protein, g | 89.70 +/- 3.59 |
Yağ, g | 0 |
Karbonhidrat, g | 0 |
Şekerler, g | 0 |
Tuz, g | 0 |
Su, g | 10.30 |
Jelatinin sağlığım için faydaları nelerdir?
Eklemleri güçlendirir. Kıkırdakları yeniler. Kemik yoğunluğunu artırır. Kasları kuvvetlendirir. Cildi sıkılaştırır, esnekliğini artırır. Keraten oluşumu sağlayarak saçları güçlendirir. Diş ve tırnakları kuvvetlendirir.
Jelatin nerelerde kullanılır?
Tatlı yapımı ve kişisel kullanımda.
Günde ne kadar jelatin tüketmeliyim?
Günde 6 ila 10 gram arasında tüketilmesi önerilir.
Jelatini nasıl tüketebilirim?
Jelatin kişisel kullanımda su, meyve suyu veya yoğurda karıştırarak kullanılabilir. Tatlı yapımı için tariflerimize bakınız.
Jelatinde gluten var mıdır?
Gluten içermez.
Kemik suyu yerine sadece jelatin tüketebilir miyim?
Evet.
Jelatini protein tozu olarak tüketebilir miyim?
Evet.